צור קשר , להפחית את הסיכון להתקף לב,, , מחלות אוטואימוניות, בדיקות סקר, בדיקות סקר מומלצות במסגרת מניעה של טרשת עורקים והתקף לב. 1. בדיקת כולסטרול (פרופיל שומנים מלא) בצום. 2. בדיקת לחץ דם במנוחה, לחץ דם גבוה, פעילות גופנית, פעילות גופנית, טרשת העורקים, טרשת העורקים, מחקרים רפואיים, ממצאי מחקרים רפואיים, סטטינים, התקף לב, תרופות נוגדות קרישה

הסיבות להתרחשות אוטם שריר הלב

פרופסור דוד רוט

הגורם השכיח ביותר לאוטם שריר הלב הוא מחלת טרשת העורקים הגורמת ל 90-95% מהמקרים. מדובר בתהליך כרוני שבו נגזרת כולסטרול (הכולסטרול הרע LDL) מצטבר בדפנות עורקים, גורם לדלקת בדופן העורק וכתוצאה מכך נבנה רובד טרשתי שמצר את חלל העורק. תהליך זה נמשך לאורך שנים ועשוי להיות אסימפטומטי במשך זמן ממושך.

גורמי סיכון שונים תורמים להופעת טרשת עורקים: עישון, כולסטרול גבוה, לחץ דם גבוה, סוכרת, השמנה וחוסר פעילות גופנית. לרוב גורמי הסיכון הללו אחראי אורח חיים לא בריא. נוסף לכך, יש גורמים גנטיים אשר מעלים סיכון להתפתחות טרשת עורקים אך, כאמור, לרוב המקרים אחראי אורח החיים ולא הגנטיקה. 

בנוסף לטרשת עורקים, קיימים גם גורמים פחות שכיחים שיכולים לגרום לאוטם שריר הלב. למשל כווץ פתאומי (ספאזם) של העורק הכלילי, קרע בדופן עורק כלילי (דיסקציה) שעלולה להוביל לחסימת העורק, צריכת סמים כמו קוקאין, תסחיף שמגיע וחוסם עורק כלילי. גם במצבים של חוסר יכולת של הדם להעביר מספיק חמצן לשריר הלב למשל עקב אנמיה קשה, מחלת ריאות וירידה בחמצון הדם או הפרעות קצב לב מהירות עלולים לגרום לאיסכמיה ולאוטם שריר הלב.

האמור לעיל מדגיש את חשיבות הטיפול בגורמי הסיכון. בדיקות הסקר חשובות לשם אבחון גורמי הסיכון ומתן אפשרות לטיפול מונע יעיל מפחית סיכון. חשוב לאמץ אורח חיים בריא, כך נוכל להפחית משמעותית את הסיכון לאוטם שריר הלב. 

יש לכם שאלה מהלב? ליעוץ צרו קשר

רחוב דוד המלך 1 הרצליה בניין הפורום | 09-7413344