מרגרינה: לא כל מה שנוצץ זהב - הבנה עמוקה של תחליף לחמאה
פרופסור דוד רוט
הפרכת המיתוס: המזון הזה אינו מכיל כולסטרול לכן הוא דל שומן.
מרגרינה, תחליף פופולרי לחמאה, מפורסמת כ“ללא כולסטרול” ומוצגת כבריאה יותר מחמאה. אך האם מרגרינה באמת בריאה יותר מחמאה?
מרגרינה: בין דמיון לשוני
מרגרינה עשויה משמן צמחי. היא מיוצרת בתהליך הידרוגנציה, שמטרתו להפוך שמנים נוזליים למוצקים. תהליך זה יוצר מהשמן הצמחי שומן רווי שחלקו שומן טרנס, שנחשב למזיק עוד יותר משומן רווי שאינו טראנס.
מרגרינה: שומן רווי ומקור לכולסטרול
מרגרינה מכילה שומן רווי, סוג שומן הקשור להעלאת רמות הכולסטרול הרע בדם. אומנם מרגרינה אינה מכילה כולסטרול בפני עצמה, אך הכבד מייצר כולסטרול משומן רווי.
מרגרינה: בריאה יותר מחמאה? התמונה המתגלה
אומנם מרגרינה מוכרת כ”בריאה” יותר מחמאה, אך לרוב היא מכילה שומן רווי בדומה לחמאה ובנוסף, עלולה להכיל שומן טראנס שהוא מוצר תעשיתי שנזקו הבריאותי גבוה. לכן, חשוב לקרוא את התווית על המרגרינה: אם אחוז שומן הטראנס גבוה הרי שאינה בריאה יותר מחמאה.
טיפים לצריכה בריאה יותר:
- הקפידו לבחור במרגרינה דלת שומן רווי ולא מכילה שומן טרנס.
- צמצמו את צריכת המרגרינה והעדיפו שמנים בריאים כמו שמן זית ושמן קנולה.
- הקפידו על תזונה בריאה ומאוזנת הכוללת פירות, ירקות ודגנים מלאים.
- פעילות גופנית סדירה תורמת לבריאות.
-
אוטם שריר הלבהולך הרבה בעבודה? פעילות גופנית עדיין חשובה!
-
אוטם שריר הלבלהפסיק לעשן: מתי זה באמת חשוב?
-
אוטם שריר הלבמרגרינה: לא כל מה שנוצץ זהב - הבנה עמוקה של תחליף לחמאה
-
אוטם שריר הלבמולטי-ויטמין: האם זה באמת פתרון קסם? עומק הבנה
-
אוטם שריר הלבהכולסטרול: ידיד או אויב? הבנה עמוקה של חומר שומני חיוני - [Cloned #2692]