פריקרדיטיס וספורט: מה כל ספורטאי צריך לדעת

פרופסור דוד רוט

פריקרדיטיס היא דלקת של הקרום המקיף את הלב (הפריקרד) הנגרמת ממגוון סיבות, כגון זיהומים (לרוב ויראליים), ומחלות אוטואימוניות. נשאלת השאלה האם ספורטאים יכולים להמשיך לעסוק בפעילות גופנית לאחר ארוע של פריקרדיטיס. במאמר זה, נבחן את הקשר בין פריקרדיטיס לפעילות גופנית וניתן טיפים חשובים לספורטאים.

האם ספורט בטוח לאחר אבחון פריקרדיטיס?

לאחר אפיזודה של פריקרדיטיס חריפה, יש לחדש הפעילות הספורטיבית בזהירות. ההמלצה הכללית היא להימנע מפעילות גופנית מאומצת עד שהחולה א-סימפטומטי וסמנים דלקתיים, כגון C-reactive protein (CRP), חוזרים לנורמה. זה כרוך בדרך כלל בתקופת מנוחה לאורך מספר שבועות עד חודשים, בהתאם לחומרת הפריקרדיטיס. על פי הנחיות האיגוד האירופאי לקרדיולוגיה ספורטאים עם פריקרדיטיס חריפה צריכים להימנע מספורט תחרותי לפחות שלושה חודשים לאחר העלמות התסמינים וחזרה לנורמה של סמנים דלקתיים. במקרים של פריקרדיטיס חוזרת, תקופת ההגבלה מפעילות ספורטיבית עלולה להתארך, ויש צורך בגישה פרטנית, הכרוכה בהתייעצות עם קרדיולוג. השימוש בתרופות אנטי דלקתיות, כגון NSAIDs וקולכיצין, הוא חיוני בטיפול במחלה החריפה ובהפחתת הסיכון להישנות, מה שיכול להשפיע על עיתוי החזרה לפעילות גופנית.

טיפים לספורטאים הסובלים מפריקרדיטיס

  1. המשך מעקב רפואי: הקפד להיות במעקב של רופא מומחה, היכול לספק תמונה ברורה על מצבך ולהמליץ על חידוש פעילות גופנית.
  2. חזרה הדרגתית: אם קיבלת אישור מהרופא, חדש פעילות גופנית בהדרגה. התחל מפעילות קלה והתמקד בפיתוח כושר גופני.שים לב לתסמינים: היה ערני לכל הופעה של תסמינים ופנה לרופא אם יש חשש להישנות של תסמינים.
  3. שמור על אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת, שעות שינה מתאימות לשמירה על בריאות הלב שלך.

לסיכום

באופן כללי, החזרה לפעילות ספורטיבית צריכה להיות הדרגתית עם המשך מעקב רפואי, תוך התאמות המבוססות על התגובה הקלינית של המטופל.

 

יש לכם שאלה מהלב? ליעוץ צרו קשר

רחוב דוד המלך 1 הרצליה בניין הפורום | 09-7413344